top of page
מערב רומניה.png מסלול

איך לצאת לחופשה בחו"ל ב1500 שקל? טיסות, מלון, רכב ונופים משגעים בקרפטים המערביים הרומנים.  

ישראלים וישראליות רבים נרתעים מהמחשבה לטוס לרומניה מתוך ההיכרות עם המוניטין שבוקרשט צברה בשנים האחרונות ועל מה שהיא מציעה. למרות זאת, לרומניה יש כל כך הרבה דברים להציע מעבר להימורים ושופינג. מלבד היותה זולה מאד, אפשר למצוא בה מסלולים, נופים עוצרי נשימה, אווירה כפרית וכל זאת במרחק טיסה קצר.

 
על הייחודיות של הקרפטים המערביים הרומנים שמעתי בתקופה האחרונה לא מעט והחלטתי לשתף אתכם במדריך שיעזור לכם להבין איך ניתן לתכנן את החופשה המושלמת שכוללת טיסות, מלון, בזבוזים ונופים משגעים וכל זאת, במחיר של צימר בצפון- 1500 שקל לאדם.

מערב-דרום רומניה ללא ספק היעד המושלם בעבורכם אם אתם אוהבים טבע, נופים ואתם רוצים את לקבל את כל זה בתקציב נמוך. 

 

המדריך נכתב ע"י אורין דה פז, שאחד התחביבים הגדולים ביותר שלה הוא לטייל בעולם ולהגיע למקומות מיוחדים ולא שגרתיים.
 

IMG_7580.JPG

אוקי, אני רוצה לנסוע לשם! איך?

טיסות:

כחודשיים לפני הנסיעה, הזמנתי עבורי ובעבור חבר טוב כרטיסי טיסה לקריובה (CRA) דרך דף הפייסבוק "טיסות סודיות" ב30$ עם חברת התעופה Wizz air מנתב"ג. במחיר כרטיס הטיסה היה ניתן לעלות למטוס רק עם תיק יד אך מטעמי נוחות, החלטתי להוסיף טרולי ומזוודה ששימשה את שנינו. בנוסף, קניתי לנו מקומות מראש ושילמנו בסך הכל 370 ש"ח לאדם. הזמנת מקומות מראש והוספת כבודה זה לא חובה אבל החלטתי לעשות זאת כי רציתי שיהיה לנו נוח וכרטיס הטיסה גם ככה היה זול. 
בטיסת הלוך היה לנו עיכוב בטיסה בשל מזג אוויר אבל מעבר לזה, הטיסה עם Wizz air הייתה בסדר גמור. המטוס אומנם לא מרווח במיוחד אבל בהתחשב במחיר ששילמנו ובעובדה שמדובר בשעתיים טיסה בלבד, זה לא היה משמעותי עבורנו והטיסה הייתה תמורה טובה למחיר.


שדה התעופה בקריובה  (CRA) 


חשוב לקחת בחשבון ששדה התעופה מאד קטן. לאחר הנחיתה אין מקום שבו ניתן להמיר כסף מיורו לליי שזה המטבע המקומי ולכן חשוב וכדאי מאד להזמין כסף מקומי מראש דרך השירות של בנק הפועלים. בשירות הזה, ניתן להזמין מראש את סכום הכסף הנדרש ולאסוף אותו בדיוטי פרי בנתב"ג, מיד לאחר ביקורת הדרכונים. השירות לוקח עמלה מאד זניחה ביחס לתועלת ולנוחות שמקבלים משימוש בו. 
בנוסף, בשדה התעופה אין איפה לקנות כרטיס סים עבור גלישה ושיחות. בגלל שלא ניתן לקנות שם, עשיתי חבילת גלישה עוד מהארץ כדי שאוכל להשתמש בגוגל מפות, גוגל תרגום ועוד מבלי לחשוש למציאת וויפי.
בשדה ישנו דיוטי פרי מצומצם ובו נמכרים בעיקר בשמים ואלכוהול שמתומחרים באירו. בנוסף, בשל הגודל של השדה, לא תמצאו מסעדות אך יש חנויות שבהם תוכלו לקנות חטיפים, כריכים ושתייה.


איפה ישנים? 

לנו בבית הארחה כפרי ומהמם שנקרא Casa Mircea ב-Eselnita שממוקם ממש על נהר הדנובה, שהינו הנהר השני באורכו באירופה. החדרים שם היו נקיים ומרווחים, הנוף מהחלונות מהפנט והיחס של בעלת המקום היה בין הכי טובים וחמים שהכרתי.
בנוסף, האוכל במקום היה מצוין. ארוחת הבוקר הייתה מאד מפנקת ביחס לארוחות בוקר אירופיות והיא כללה: פלטה עם גבינות, ירקות, 2 ביצים, יוגורט לכל אחד, קונפיטורה תוצרת בית, שתייה חמה וכל מה שצריך בשביל לפתוח את הבוקר בצורה המושלמת ביותר. בנוסף, בגלל שהאוכל היה כל כך טוב, החלטנו לאכול ארוחת ערב שהייתה לא פחות ממדהימה. 
בנוסף, במקום יש חנייה חינם עבור הרכב וקליטת וויפי.
הלינה כולל ארוחת הבוקר עלתה 750 ליי =630 ₪ ו3 ארוחות ערב עלו 150 ליי = 126 ₪ לזוג.  
ללא ספק הייתי חוזרת לCasa Mircea ואני ממליצה עליו בחום.

ישנו לאורך כל הטיול באותו המקום וממנו יצאנו לכיוון מסלולים שונים, זה היה חכם בגלל שהוא ממוקם במיקום מצוין שממנו לא היינו צריכים לנסוע הרבה כדי להגיע לכל מקום.  

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן.

לקישור בית הארחה בבוקינג לחצו כאן.

השכרת רכב:
כדי להתנייד במערב רומניה, חייב לשכור רכב. אנחנו שכרנו סיטרואן C3 ידני מאתר Rental Car
שכרנו אותו מראש דרך האתר, לקחנו אותו בשדה כשהגענו והחזרנו אותו בסוף הטיול בשדה התעופה גם כן.
עבור השכרת הרכב ל5 ימים שילמנו בסך הכל 660 ₪. (הרכב עלה 300 ₪+ ביטוח מלא בסך 360 ₪ ).
הנהיגה ברומניה פשוטה יחסית, רוב הכבישים אומנם מפותלים אך מסודרים. יש מעט כבישים שקצת רעועים אבל הרוב בסדר גמור.
מבחינת חניות, לא נתקלנו בבעיה כלשהי, בכל מקום מצאנו חנייה ולרוב בחינם.
רומניה מאד קלה לניווט כי רוב הכבישים הם ארוכים וחוצים את כל המקומות שצריך במהלך הטיול, בנוסף הנהגים הרומנים ברובם נוהגים כחוק לפי מה שראינו.
אם אין לכם חבילת גלישה, חשוב מאד שיהיה ברכב GPS אז שימו לב לכך כשאתם מזמינים רכב. אם אתם מתכננים לעשות חבילת גלישה אז גוגל מפס יעזור לכם ותוכלו לוותר על GPS ברכב. בנוסף, הדלק ברומניה מאד זול וניתן למצוא תחנות תדלוק בתדירות גבוהה אבל ליתר ביטחון, תמיד כדאי לתדלק כשמגיעים לחצי המיכל ולא להסתכן בנושא. 
הערה חשובה: הרבה מהכבישים עוברים בתוך עיירות וכפרים, בצידי הדרך יש כלבים שלפעמים קופצים לכביש אז אנא שימו לב אליהם כשאתם נוסעים ושמרו עליהם. 💓 

מערב רומניה המלצות מסלול

היום הראשון: הגעה לבית הארחה וארוחת ערב.
 

מיד לאחר הנחיתה, ניגשנו לאסוף את הרכב ששכרנו בשדה ומשם נסענו ישירות למקום שבו ישנו. לאחר נסיעה של כ3 שעות, הגענו לבית הארחה ומאחר שהיינו מותשים מידי, החלטנו לאכול ארוחת ערב טובה שם וללכת לנוח לקראת הימים הבאים.
 

היום השני: הפסל של הרקולס, מפלי ביגאר המרשימים ותחנות הקמח.

ביום השני בבוקר נסענו כשעה לעיר- Baile Herculane. העיר עצמה לא מאוד מרשימה אבל הנופים שם ממש יפים וניתן למצוא שם לא מעט מסלולים שניתן לעשות בשמורות הטבע שבאזור.

בעיר עצמה תוכלו למצוא את הפסל של הרקולס שנחשב למקום תיירותי פופולרי ולידו ממוקמת כנסייה יפה ששווה ביקור. עשינו מסלול קצר יחסית ליד הפסל ומשם המשכנו הלאה לכיוון מסלול תחנות הקמח על נהר הרודריה, בכפר Eftimie Murgu.
שביל הגישה לכפר לא נוח ובגלל שהמקומיים בכפר לא דיברו אנגלית, היה לנו קשה להתנהל שם , לכן החלטנו לוותר על המסלול של תחנות הקמח והסתפקנו בלראות אותן מהכביש שעובר לאורכן. בהמשך גם מצאנו איזו פינה קטנה ושקטה לשבת בה והנוף באזור היה מהמם.

משם המשכנו למפלי ביגאר המרשימים שנחשבים לבין המפלים היפים ביותר באירופה, מאד מומלץ להגיע לשם. בסמוך למפלים, יש מסלול קצר שעולה 5 ליי לאדם, המסלול קצר יחסית ואני מאד ממליצה לעשות אותו.  

רוצה לקבל עוד עדכונים, מדריכים וטיפים שיעזרו לך לטייל בצורה יותר חכמה וזולה? 

רק לייק מרחיק אותך מזה 👇

היום השלישי לטיול: Dubova, פסל דצ'באל ומסלול על הגבול עם סרביה​.
 

בהתחלה שקלנו לקחת שייט על נהר הדנובה שנמשך שעתיים אך בסוף החלטנו לוותר על השייט מפאת חוסר בזמן ובמקום זה, החלטנו לעשות את המסלול עם הרכב + הליכה. נסענו לכיוון Dubova ובדרך עברנו ליד הפסל המוכר של דצ'באל, שהיה חמוד אבל לא היה יותר מדי מה לעשות שם.


משם המשכנו למסלול שנמשך כשעתיים עם תצפית מהממת על הגבול עם סרביה ועל הדנובה.

המסלול מתחיל כאן. (מסומן במשולש צהוב) הוא מתחיל עם עליה תלולה שאורכת כחצי שעה ואחרי זה המסלול מעגלי ונהיה נוח. לאורך המסלול מפוזרות 4 תצפיות - הראשונה והאחרונה הן הכי מוצלחות בעיניי והנוף היה פשוט עוצר נשימה.

משם ירדנו חזרה לעיר Dubova כדי לאכול. מצאנו מסעדה נחמדה עם מרפסת שפונה לנוף של הדנובה. הנוף מהמם אבל בשל המיקום המאד אטרקטיבי של המסעדה, המחירים שם היו יקרים בהתאם.
 

מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול
מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול

היום הרביעי: העיר קריובה


עזבנו את Eselnita, המקום שבו ישנו ונסענו חזרה לכיוון קריובה ששם נמצא שדה התעופה. במהלך היום הסתובבנו בעיר ובקניון שבו תוכלו למצוא מותגים אירופאיים מוכרים כמו H&M, סטארדיווריוס, CCC, זארה, Reserved ודקטלון לאוהבי הספורט. המחירים בקניון היו סבירים אבל אל תצפו למחירים מאד זולים בצורה משמעותית מבארץ. בעיניי ההבדלים במחירים לא היו גדולים במיוחד. מול הקניון הזה יש עוד קניון פחות שווה מזה, אוהבי השופינג ימצאו את כל המותגים האהובים בקניון שהמקומיים קוראים לו Auchan

טיפים שימושיים:
שפה: התקשורת עם המקומיים לא פשוטה. רובם לא דוברי אנגלית (וגם התפריטים לא באנגלית). נעזרנו המון ב- Google Translate. 
 

עונת התיירות: הגענו לפני העונה, ולכן רוב המקומות היו סגורים, כולל מסעדות. ממליצה לעבור באיזה סופר באחד הימים הראשונים ולהצטייד בהתאם בחטיפים, אוכל ושתייה שיהיה לכם זמין ברכב או פשוט לתכנן את המסלולים עם מסעדות פתוחות באזור מראש. אנחנו היינו בחודש מאי, זה לא נחשב לעונה כי המזג אוויר עוד לא יציב. 

חבילת גלישה: אין וויפי זמין ברוב המקומות ולכן אני ממליצה מאד לעשות חבילת גלישה עוד בארץ. טיפ חשוב: כדאי לבדוק עם חברת הסלולר שהחבילת גלישה מותאמת גם לסרביה כי בגלל הגבול הקרוב , הרבה פעמים הפאלפון ינסה להתחבר לרשתות סלולר של סרביה אז כדאי לוודא שהוא תומך גם באזורים כאלה. בנוסף, כפי שכבר רשמתי, אין אפשרות לקנות כרטיס סים לגלישה בשדה התעופה.  

עלויות: כל הטיול הסתכם ב-1500 ש"ח לאדם. כולל בזבוזים (אין כל כך על מה לבזבז שם), אוכל, מלונות, טיסות ורכב. ממש משתלם!

 

מטבע: המטבע המקומי הוא ליי רומני. שקל 1 = 1.19 ליי.
 

אוכל: למרות שאכלנו בעיקר בבית הארחה המושלם שישנו בו, יש מאכלים מסויימים שאתם חייבים לנסות כשאתם ברומניה. הראשון הוא פולנטה\ממליגה. בכל מקום תמצאו את הפולנטה שהיא מאכל רומני נפוץ מאד שעשוי מקמח תירס. המאכל אומנם נחשב למאכל עממי אך גם במסעדות היוקרה מגישים אותו בשל היותו בין המאכלים הנפוצים ביותר ברומניה.
המאכל השני הוא קינוח מושחת וטעים אשר מאד נפוץ אצל הרומנים בשם פפנאש. מדובר בסופגניות עם שמנת מתוקה וריבה, אתם חייבים לנסות.


 

יש עוד המון מסלולי טיול שראינו באזור ולא הספקנו לעשות, ממליצה להתייעץ עם מקום האירוח או לבדוק מראש מה עוד יש באזור. 


תהנו!💓

מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול2
מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול קרפ
מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול
מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול
מערב רומניה המלצות לרומניה מסלול

פוסטים נוספים שכדאי לך לקרוא

2.png

רשימת לוקיישנים אינסטגרמיים 
מסביב לעולם

6.png

איפה לישון בניו יורק בשנת 2019?
10 מלונות מומלצים עם נוף על העיר.

דף הבית  (7).png

כל הדרך ממיאמי לקיי ווסט: גן עדן קריבי,אטרקציות וחופים 

bottom of page