top of page
אנדרוס יוון המלצות לאנדרוס .png

חופשה קייצית באנדרוס- אי פראי המציע טבע ירוק לצד חופי טורקיז בתוליים. 

סיכוי גדול שעוד לא שמעתם ולא הכרתם את האי אנדרוס. אל אי בתולי זה עוד לא הגיעו המוני תיירים והאותנטיות שלו מורגשת לאורך כל החופשה. החל מרחובות העיר שיחסית ריקים, אל כמות הקטנה של בתי המלון, אין בו נמל תעופה ועד לעובדה שלא תמצאו בו מותגים או חברות מסחריות בעלי שמות גדולים. אנדרוס הוא האי השני בגודלו האיים הקיקלאדיים והוא גם הירוק והפורה ביותר בזכות מעיינות ונחלים רבים. הוא מאד מתאים לאנשים שלא מסתפקים רק בבטן גב אלא גם אוהבים לטייל ולראות תופעות טבע מעניינות. בחופשה האחרונה שלי באתונה, רצינו קצת לגוון ולהנות גם מהחופים של יוון ולכן החלטנו לחפש אי שקרוב יחסית לאתונה ושהוא מספיק מעניין ומיוחד כמו האיים המוכרים. באנדרוס נתקלתי במקרה וכשהתחלתי לחקור עליו ולהבין האם הוא מתאים עבורנו, ואז התאהבתי. האי מציע כל כך הרבה טבע, אוכל טוב, חופים מדהימים שאיך זה הגיוני שאין הרבה ישראלים שמכירים אותו? לפעמים אנחנו נוהרים אחרי האיים הגדולים והמוכרים כמו זקינטוס, סנטוריני ומיקונוס מבלי רגע לעצור ולבדוק לגבי איים אחרי לא פחות יפים אם לא אפילו יותר. ביוון יש הרבה איים שלכל אחד יש אופי קצת שונה מהשני ואם הייתי צריכה לתת אופי לאי הזה כאילו שהוא אדם, זה יהיה ללא ספק- ההרפתקני, במהלך הכתבה תבינו בדיוק למה.

טעימה מהאי אנדרוס

נשמע שזה מתאים לי! איך מגיעים לאנדרוס?

 

דרכי הגעה לאנדרוס:

כדי להגיע לאי, תצטרכו קודם כל לנחות באתונה הבירה. לאתונה תוכלו להזמין טיסה ישירה עם חברות תעופה שונות, אנחנו באופן אישי טסנו ונהנו עם חברת אל על. את הטיסה הזמנו כ3 חודשים מראש דרך אתר סקיי סקנר. באי אנדרוס אין שדה תעופה ולכן הדרך היחידה להגיע אליו מישראל עם טיסה לאתונה או לזקינטוס, אבל יש לי תחושה שאם תטוסו לזקינטוס כבר תשארו שם . באתונה תוכלו לקחת מעבורת מנמל רפינה ותוך כשעתיים להגיע לגן עדן, כלומר האי אנדרוס. יש מספר מעבורות שיוצאות מנמל רפינה במהלך היום, תוכלו להזמין כרטיסים למעבורת דרך האתר הזה. שימו לב שלכל חברת מעבורות יש חוקים קצת שונים, חלק מוכנים שתגיעו עם כרטיסים במייל וחלק דורשים הדפסה של הכרטיסים אז כדאי לשים לב לנושא ולקרוא את האותיות הקטנות. בנוסף, בחלק מן המעבורות יש אפשרות להשיט מכוניות, אופנועים ומשאיות. ממש כמו שכלי תחבורה נכנסים לחניון, בתוך המעבורת הגדולה, יש חניון עם קומות עבור כלי התחבורה. אם תבחרו להשכיר רכב באתונה ואיתו לנסוע לאנדרוס, וודאו שהמעבורת שבחרתם מאפשרת את זה.
 

ביטוח נסיעות לאי אנדרוס


באותו רגע שבו סגרתי את כרטיסי הטיסה והמלון לחופשה שלי באנדרוס, מיד סגרתי גם ביטוח נסיעות לחו"ל. אנחנו לעולם לא יודעים מה יכול לקרות עד הנסיעה ולכן אני מעדיפה שיהיה בזמן הזה ביטוח שיכסה את ההוצאות של הנסיעה ובמידה ואצטרך לבטל. בחרתי בביטוח הנסיעות פספורט קארד  שלא רק שהוא נותן את התנאים הטובים ביותר, החברה גם נותנת כרטיס אשראי לכל מקרה במקום שאצטרך להוציא כסף מכיסי. פרטתי עוד על סוגי חברות ביטוח נסיעות ומה ההבדל בניהם, מוזמנים לקרוא ולהחכים גם

איפה ישנים באנדרוס?


(מקומות לינה באנדרוס) 


באנדרוס יש 2 אזורים מרכזיים ללינה, האחד באטסי שזה המקום שרוב התיירים ישנים בו והשני, זה חורה, העיירה המרכזית שנמצאת בצד השני של האי. כפי שציינתי, האי גדול ולכן יש כשעה נסיעה מאחד לשני, אמנם הנסיעה יפה ומעניינת אבל צריך לקחת בחשבון את זה במהלך ההתניידות בעיר ולשים לב להגיע לאזור הלינה שלכם לפני החשכה, הכבישים מפותלים ואין תאורה ברובם בלילה. 
 

Villa Arni- אנחנו בחרנו לישון בבאטסי, מאחר שסגרנו את החופשה בדקה ה90 כמעט ולא היו מקומות לינה פנויים באי, חודש אוגוסט וזה. לבסוף, בחרנו לישון בוילה ארני, דופלקס דירות גדולות שמנוהל על ידי אישה מקסימה וחמה שגרמה לנו להרגיש הכי מקומיים שאפשר. החדר היה מאד נקי, גדול ובהחלט מתאים גם למשפחות, יש מטבח מאובזר מאד , מיטה גדולה ומרפסת כיפית שמשקיפה על הים. בנוסף, בעלת המתחם דאגה לשים לנו במקרר אוזו ומספר ריבות תוצרת בית, הכי בייתי שיש.
מאד הייתי ממליצה לישון בוילה ארני, החוויה הייתה יותר מנהדרת.
 

לקישור בית המלון בBooking.com.

להשוואת מחירים וקבלת האופציה המשתלמת ביותר.


 

Blue Bay Resort Village ריזורט מפנק המעוצב בטוב טעם ובעל רמת אירוח מאד גבוהה. בעלי המתחם מאד נחמדים ויעשו הכל על מנת שתהייה לכם החופשה המושלמת. בנוסף, הוא ממוקם במיקום מצוין בקרבת העיירה גבריו ובקרבה לחוף ים, מאד מומלץ למי שרוצה להתפנק בחופשה שלו. 

 

לקישור בית המלון בBooking.com.

להשוואת מחירים וקבלת האופציה המשתלמת ביותר.

השכרת רכב באנדרוס


מבחינת התניידות באי, באופן חד משמעי הייתי ממליצה להשכיר רכב. יש אופציה להזמין מונית או לנסות להתנייד באוטובוס. למרות זאת, אני מבטיחה לכם שהחוויה שלכם תראה כל כך שונה אם תשכירו רכב. באי עצמו, אין סוכנות רכב גדולות ומוכרות אלא סוכנויות מקומיות וקטנות.  בדרך כלל אני חוששת  להשכיר מחברות קטנות בגלל שהם קצת פחות דואגות לשם שלהם כמו הגדולות ותמיד אנחנו שומעים על מצבים שבהם אנשים מחזירים את הרכב ומאשימים אותם בשריטות או נזקים שנגרמו לו. למרות זאת, אחרי המלצות רבות שקיבלתי על סוכנות שנמצאת בסמוך לנמל גבריו באנדרוס, השכרנו רכב מסוכנות Colors. בעל המקום, דמיטרי היה מאד נעים, קשוב וכל תהליך השכרת הרכב מולו היה פשוט וקל. אנחנו השכרנו פולסווגן אפ ידני ועלה לנו 40 אירו ליום. שימו לב שכל הרכבים בסוכנות וגם באי ממה שבדקנו, הם ידני וזה משהו שצריך לקחת בחשבון כשמשכירים רכב באנדרוס. אם אתם לא מתחברים לרכבים בידני או לא יודעים לנהוג בידני, תוכלו להשכיר רכב אוטומטי באתונה ולהגיע איתו בקלות דרך מעבורת מאתונה. למרות ההמלצות שקיבלתי על הסוכנות, כמובן שצילמנו את הרכב כשקיבלנו אותו על מנת שיהיה לנו איזהשהו תיעוד למצבו לפני ובנוסף כדי להתכונן לכל מקרה שלא יהיה, הוספתי בפוליסת הביטוח של פספסורט קארד את האופציה של השתתפות עצמית במקרה של השכרת רכב. בפוליסה אפשר להוסיף תאריכים שבהם אתם רוצים להשכיר רכב ולהוסיף את כיסוי השתתפות עצמית שאומר שלא משנה מה קורה, אתם לא מוציאים כסף מכיסכם על השתתפות עצמית. עשיתי סרטון שלם על איך להשכיר רכב בחוכמה, כדאי לצפות בו על מנת להמנע ממצבים לא נעימים בתהליך השכרת הרכב.
 

נסיעה באי אנדרוס
המהירות הממוצעת בכבישים של אנדרוס היא 40 קמ"ש בשל העובדה שהאי לא כל כך מתוייר ומפותח ובנוסף הכבישים נמצאים בלב הטבע הפראי, הכבישים מפותלים. במהלך הנסיעה תטפסו לאט לאט לגבהים מטורפים שאפילו נסיעה ב40 קמ"ש תרגיש לכם מהר מידי, סעו בזהירות.

 

אזורים שכדאי להכיר באי אנדרוס

גבריו, אנדרוס- זה האזור הראשון שבו תבקרו במהלך השהות של באנדרוס. שם נמצא הנמל ושם עוגנות המעבורות. בסמוך לקו הים, יש מסעדות ובתי קפה מצוינים וגם סוכניות להשכרת רכב כמו זאת שהמלצתי עליה "Colors". בשעות שבהן יש מעבורות, המקום הופך להיות יותר עמוס מברגיל אבל נחמד מאד לשבת שם בבתי קפה כשמחכים למעבורת.

בטסי, אנדרוס- לא רחוק מגבריו נמצאת העיירה בטסי (או באטצי) שם תוכלו למצוא וילות ללינה ומלונות. רוב התיירים מתרכזים באזור זה ובהחלט אפשר להבין למה. בטסי שוכנת על קו המים, משקיפה על נוף יפייפה של בתים לבנים וספינות שעוגנות בסמוך. בנוסף, לאורך הרחוב הראשי יש טברנות מצוינות, ברים, בתי קפה וסופרמרקט גדול שבו תוכלו לקנות מצרכים למקום שבו אתם ישנים. 

חורה\צ'ורה, אנדרוס- העיירה המרכזית היא בירת האי, שם תוכלו למצוא רחובות סלולים, סמטאות ציוריות וכנסיות יפות. יש לעיירה מורשת תרבותית והיסטורית עם אדריכלות קלאסית. שני חופים חוליים שבהם ניתן לשחות מקיפים את העיירה. בנוסף, תוכלו למצוא שם את מגדלור טורליטיס בצ'ורה אנדרוס. זה הוא המגדלור היחידי באירופה שנבנה על סלע, ​​בים. הוא נבנה בשנת 1887 , גובהו הוא 7 מטרים ונחשב לאחד המגדלורים היפים ביוון, כשמסתכלים על תמונתו אפשר להבין למה. בנוסף תוכלו לראות שם את פסל המלחים המפורסם של אנדרוס שנבנה לכבוד כל יורדי הים שאיבדו את חייהם בים. תוכלו גם לראות שרידים של הטירה הוונציאנית מהמאה ה- 13 וגשר אבן מקושת המצטרף לטירה עם העיר אנדרוס, מרשים ביותר. בצ'ורה תוכלו למצוא גם טברנות מקסימות, חנויות קטנות וכמובן מזכרות.
 

העיירה המרכזית של אנדרוס

IMG_1536.jpg
אנדרוס אי אנדרוס.PNG

חופים מומלצים באנדרוס

 

Grias Pidima beach - החוף האייקוני ביותר של אנדרוס. מדובר באי בתולי שההגעה אליו קצת הרפתקנית אבל אפשרית בהחלט. בסוף הירידה, תגלו חוף אותנטי עם מי טורקיז רדודים כיפיים לשחייה. גולת הכותרת בחוף הזה, זה הסלע הצר והארוך שיש במים. צורתו הביזארית הפכה את החוף לאייקוני במיוחד. כדאי מאד להביא איתכם מגבות או שמיכה שעליהם תוכלו לשבת כי לא תמצאו שם מיטות שיזוף. ובנוסף לא הייתי ממליצה להגיע לשם עם ילדים קטנים כי הגישה אליו לא פשוטה עם ילדים.
 

Fellos Beach- חוף יפהפה, ארוך וחולי הממוקם בצפון-מערב אנדרוס. אם אתם ישנים בבאטסי, החוף ממוקם לא רחוק משם. החוף אידיאלי לשחייה, המים בו נקיים וצלולים ,אידיאלי גם למשפחות עם ילדים קטנים שרוצים לשבת על שפת המים ולשחק.

Zorkos Beach- זורקוס הוא חוף מאד גדול עם חול זהוב ומים צלולי. בגלל הגודל שלו, תוכלו עדין לשמוע את הגלים ולהרגיש כאילו אתם לבד שם. הוא נחשב לאחד החופים הטובים באנדרוס ולכן מגיעים לשם הרבה אנשים אבל הוא כל כך גדול שלא תרגישו את זה. החוף חשוף לרוחות חזקים בחודשים מסויימים ולכן הייתי ממליצה לבדוק מה מזג האוויר ולהחליט בהתאם לכך.

 

Golden Sand Beach- אם אתם פחות מתחברים לחופים השקטים ומעדיפים חוף מסודר עם בר, מיטות ושימשיות, החוף הזה בדיוק בשבילכם. הוא מאד נגיש, מסודר ובו יש חול דק זהוב ומים צלולים. היתרון הגדול ביותר שלו היא העובדה שהוא מאד מוגן מפני רוחות ולא תקבלו שם הצלפות של חול פתאומיות כמו שיכולות לקרות בחופים אחרים.

Ahla Beach- חוף אחלה נחשב לאחד החופים היפים ביוון מאחר שמדובר ביותר מחוף. בסביבה שלו יש עצי חורש מרשימים ומפלים קטנים המגיעים לאגמים. תוכלו להגיע לחוף אחלה בדרך העפר או הים. אם תבחרו בכביש העפר, תקבלו הזדמנות לפגוש את מנזר סנט מאמאס החדש. ואם תבחרו בדרך הים תראו מערות ואיים, לבחירתכם. כשנסענו לחוף, הגוגל הסתבך לנו בדרך ולכן הייתי מאד ממליצה לשאול גם מקומי או מישהו מהמלון איך מגיעים לשם.

חוף פידימה האייקוני

אנדרוס יוון המלצות.PNG

רוצים לקבל עוד המלצות ומדריכים לפני כולם?

לחצו לייק ותשארו מעודכנים

לייק לעמוד פייסבוק.png
לייק לעמוד פייסבוק.png

מסלולי טיולים והליכה באנדרוס

בחוף יש 18 פלוס מסלולי טיול של הליכה בדרגות קושי שונות הכוללות שפע של מים, יערות קטנים, קניונים, מפלים ומעיינות רבים. בטיול שלנו העדפנו ללכת על חופשה יותר רגועה שכללה יותר חופים מאשר מסלולי הליכה אך אם תרצו לבחור לכם מסלול הליכה, מצאתי עבורכם רשימה של כל המסלולים באתר הרשמי של האי. 
 

מסעדות באנדרוס


כל המסעדות שאכלנו בהן היו בעיירה בטסי, שם תוכלו למצוא מגוון של טברנות שמציעות אוכל יווני ותפריט דיי דומה. שאלה שנשאלת הרבה היא כמה טיפ נהוג להשאיר ביוון בכללי או באנדרוס בפרט. נהוג להשאיר 10 אחוז טיפ בדיוק כמו בארץ, אנא הקפידו על כך לטובת כולנו. פיצרייה טובה שאהבנו מאד נקראת  .Hot spot pizza barפיצות גדולות מלאות בתוספות במחירים מאד סבירים.


יש קניות באנדרוס?


מעבר לדוכנים בעיירה המרכזית של אנדרוס, לא תמצאו ממש חנויות או מותגים אבל עם הנופים האלה גם לא תרגישו צורך להיתקע בין 4 קירות של חנויות. יש חנות מוכרת אחת שישראלים מאד אוהבים והיא ג'מבו. הרשת המפורסמת שמזכירה את הרשתות הסטוק בישראל נהייתה מאד פופולרית בקרב הישראלים בשנים האחרונות בשל המחירים הזולים והמבחר שהיא מציעה. באנדרוס יש סניף אחד (ממוקם ליד הפיצה שהמומלצת) אבל אל תצפו לגודל כמו שאפשר למצוא באתונה למשל. מדובר בסניף יחסית קטן אבל אם אתם מחפשים מזכרות בזול, צעצועים לילדים, מזרוני ים וכו' תוכלו לקנות שם.
 

אנדרוס המלצות לאנדרוס.jpg

מידע שימושי לאנדרוס ויוון באופן כללי:

 


רוחות, באנדרוס?: מאחר שהאי משיק לים האגאי, בחודשים מסוימים, יכול להיות שתחוו רוחות חזקות (למרות שיש שמש והמזג אוויר קייצי) . אנחנו היינו בחודש אוגוסט, מצב הרוחות היה סביר וכדי להתרחק מהן בחרנו בחופים שיותר מוגנים מהרוחות, פירטתי מעלה על איזה חופים מדובר. זה לא הפריע לנו ואפילו נהננו מזה כי זה בעיקר מנע מאיתנו להזיע. 
 

טיפים: כמה טיפ נהוג להשאיר ביוון? מדובר בשאלה שחוזרת עליה שוב ושוב בקרב המטיילים, ביוון נהוג להשאיר 10 אחוז טיפ כמו בישראל.


מאכלים יווניים שכדאי לכם לנסות במהלך השהות שלכם:

סלט יווני- סלט אהוב במיוחד על הישראלים שמורכב מירקות חתוכים גס , הרבה שמן זית וגבינה מעל. 

גירוס- מזכיר מאד את השווארמה בישראל. רצועות עוף עבות בתוך בצק עבה עם ירקות, ציפס וטוויס של ציזיקי במקום טחינה כפי שאנחנו מכירים, תוכלו למצוא את זה בעיירה המרכזית של אנדרוס. 

סופלקי-כשהגענו ליוון לא הצלחנו להבין מה הכוונה בסופלקי שכן יש לו מספר אופציות כמו עוף, בקר וירקות. עם הזמן הבנו שסופלקי זה אופן ההכנה וההגשה של המנה על שיפוד. 

ממולאים- הופתעתי לגלות שמדובר באחד המאכלים האייקונים ביותר של היוונים. יש להם גרסאות שונות של ממולאים, חלק עם בשר וחלק צמחוניים. באנדרוס אכלנו ממולאים בקישואים שהיו מעולים, מומלץ. 

מוסקה- שכבות של תפוחי אדמה, בשר טחון, חצילים ברוטב עגבניות עם גבינה מעל. המאכל מוגש דיי דומה לאופן שבו הוא מוגש בארץ אבל בטעם יש טוויסט יווני מיוחד וגבינה.
עלי גפן עם בשר- התגלית הקולנרית של הביקור האחרון שלי ביוון. הם מוגשים לא רק עם אורז בפנים אלא עם בשר בקר מצויין. מי שאוהב עלי גפן חייב לטעום אותם וביוונית קוראים להם דולמדס.

ציזיקי- ממרח שמכיל מלפפונים, יוגורט, שום, שמן זית ולפעמים גם עשבי תיבול, כמו שמיר. הוא סמיך מאד ויכול להיות נהדר כתוספת לארוחה. 
יוגורט יווני- בתור חובבת ארוחות בוקר, לא יכולתי שלא להזמין אותו בכל בוקר. מדובר ביוגורט שמוגש לרוב עם דבש ואגוזים, אפשר גם פירות והוא כל כך אווירירי וטעים. 

אוזו- אמנם לא אוכל אבל קשה להתעלם מכמה האוזו ביוון טעים וזול. בכל ארוחה אוזו היה על השולחן וכשהוא כל כך זול אז זה משתלם יותר מלהזמין קוקה קולה.


מילים בסיסיות ביוונית שכדאי לכם לזכור:

בוקר טוב- קלימרה

ערב טוב- קליספרה

לילה טוב- קלינכטה

שלום- יא – סו

איפה- פו?

מתי- פוטה?

כמה זה עולה?- פסו קני אפטו?



עוד מידע על אנדרוס תוכלו לקרוא בפוסט שכתבה חברתי הבלוגרית 'רואה עולם':
חופשה באי אנדרוס עם ילדים

פוסטים נוספים שכדאי לך לקרוא

מה לארוז.png

איך לארוז לחופשה באירופה? (בטרולי בלבד) + צ'ק ליסט להורדה

2.png

רשימת לוקיישנים אינסטגרמיים 
מסביב לעולם

אתונה המלצות לאתונה אתונה דילים.png

72 שעות באתונה- כל מה שאתם צריכים לדעת על בירת יוון

bottom of page