top of page
Copy of דף הבית .png

כל האמת מאחורי ביטוחי נסיעות לחו"ל

 

 

 

                       ראיון עם מומחה- יובל שטיין סוכנת ביטוח מקצועית, שירותית ומומלצת.


 

איפה הכי כדאי לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל? מה ההבדל בכלל בין כל חברות הביטוח? ואילו טעויות אנחנו עושים שעולות לנו הרבה כסף?


הרבה אנשים חושבים שביטוח נסיעות זה משהו קטן, משהו שעושים בשביל להגיד שעשינו, ככה על הדרך ולא מבינים את החשיבות והמשמעות של הדבר הכי חשוב בחופשה שלכם. ביטוח באופן כללי זה דבר חשוב אבל בחו"ל זה על אחת כמה וכמה קריטי כי זה לא שאנחנו בארץ ואז מקסימום יש לנו את קופת החולים או גורמים אחרים שאפשר להסתמך עליהם. בחו"ל אם קורה לנו משהו, אנחנו הכי חסרי ישע שיש, אנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו לא יודעים מה לעשות וכל טיפול רפואי עלול להגיע לעשרות אלפי שקלים.
נכון אנחנו לא אוהבים לחשוב על דברים רעים כשאנחנו מתכננים את החופשה הבאה שלנו, אבל בבחינת המציאות, מדובר באחת ההחלטות המשמעותיות ביותר שאנחנו עושים ואנחנו אפילו לא מודעים להשלכות של זה עד שחס וחלילה קורה משהו.
מאחר ואיני סוכנת ביטוח וכל הידע שלי בנושא הוא מניסיון בלבד, ביקשתי את עזרתה של יובל שטיין, סוכנת ביטוח יסודית ומקצועית שידעה לענות לי על כל שאלה שהייתה לי ותאמינו לי שהיו לי לא מעט.


הגיע הזמן לעשות סדר בין כל הבלאגן, אז תחזיקו חזק, אתם הולכים לגלות הרבה דברים שלא ידעתם ולהבין איזה חברת ביטוח כדאי לכם לסגור בחופשה הבאה.  


בתחתית הפרמידה- ביטוחי נסיעות לחו"ל חינמיים.

 

הרבה אנשים עושים ביטוח נסיעות לחו"ל בחינם דרך חברות האשראי או דרך חברות אחרות שנותנות ביטוח במתנה ללקוחות שלהם. על פניו, דווקא נחמד לחסוך כמה גרושים אבל זה לא סתם בחינם. ברגע שתצטרכו להפעיל את הביטוח פתאום תגלו שהרבה מאד דברים לא מכוסים או דורשים השתתפות עצמית. הפוליסה של הביטוחים החינמיים מאד דלה ולכן אם אתם עושים ביטוח שכזה, אל תופתעו אם תצטרכו להוציא כסף מכיסכם והרבה.
קל לחברות האלה לתת ביטוח נסיעות בחינם כי הוא מכסה כמעט כלום. יובל נתנה ציטוט שמגדיר עד כמה לא יעילים הביטוחים החינמיים: "ביטוח חינמי זה כמו לעשות ביטוח לאבנים שחיות מתחת למים כנגד אש. אבן לא עולה באש ובטח לא מתחת למים. ביטוח חינם שווה ערך לזה." כלומר, כמעט ולא יצא מצב שבו לקוח ישתמש בביטוח החינמי כי כל דבר שהוא ירצה להשתמש בו הוא יגלה שזה לא מכוסה.

באמצע הפרמידה- ביטוח נסיעות לחו"ל של קופת החולים.

הכיסוי של הביטוחים בקופות החולים גם הם לא מקיפים, יש הרבה דברים שלא מכוסים ופעמים רבות יבקשו ממכם השתתפות עצמית. הביטוח דרכם נחשב לזול יחסית (אמנם לא חינמי אבל יותר זול מאחרים) והוא כבר קצת יותר טוב מהביטוח החינמי שנותנים. הוא אמנם לא מדהים ולא מכסה את כל מה שיכול לקרות אבל הוא משמעותית טוב יותר מאשר הביטוחים החינמיים. חיסרון גדול בביטוחים אלו הוא שהשתתפות העצמית של הלקוח היא גבוהה. למשל אם היית צריך תרופה כלשהי ב40 דולר וההשתתפות העצמית בתביעה היא 100 דולר למשל, אז כבר לא משתלם להפעיל את ביטוח הנסיעות ואז בעצם קורה מצב שבו אתה אומר לעצמך "אז בשביל מה בכלל עשיתי ביטוח אם לא שווה לי להפעיל אותו?"


בראש הפרמידה- חברות הביטוח פספורט קארד ומגדל.

מה ההבדל בין פספורט קארד למגדל
 

פספורט קארד:


מדובר בחברת הביטוח הנמכרת ביותר בקרב הישראלים מאז שנת 2017. בנוסף היא החברה הכי גדולה לביטוחי נסיעות בחו"ל ולכן יש לה את הקשרים הכי טובים בחו"ל. פספורט קארד היא חברת בת של הפניקס אבל אם תצלצלו לפניקס לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, תקבלו ביטוח אחר לגמרי.

היתרון העיקרי של החברה הוא כרטיס האשראי שניתן לך והעובדה שאתה לא צריך להוציא אפילו שקל מכיסך בכל מצב רפואי. לפני הטיסה מקבלים כרטיס אשראי, אפשר לאסוף אותו בשדה התעופה (בטרמינל 3 בשרוול D או בטרמינל 1 ליד שער 37). אם אתם מפחדים לשכוח, ניתן גם לאסוף את הכרטיס לפני הטיסה באחד מהסניפים של סטימצקי. הכרטיס שלהם הוא כרטיס אשראי של ישראקארד והוא כרטיס אשראי לכל דבר. כשמקבלים אותו הוא עם יתרה של 0 ₪, לא מוטען ואם חלילה קרה לך משהו בחו"ל, אתה מטעין את הכרטיס בכסף ופשוט משלם ישרות דרכם מבלי להוציא כסף מהכיס הפרטי שלך. בנוסף, אין השתתפות עצמית על שום מקרה רפואי. גם אם בחרת להביא רופא למלון, לקנות תרופות, מיון, אישפוז וכו', אין שום מצב שבו תצטרכו לשלם השתתפות עצמית. ברגע שהכרטיס מוטען בכסף ניתן לשלם איתו ישירות.
בחברות אחרות זה עובד אחרת. בחברות ביטוח אחרות אם קרה משהו, תצטרך לשלם מכיסך וכשתחזור לארץ , תצטרך להגיש קבלות ולהתקזז מול חברת הביטוח. במצב כזה תמיד יש לנו חששות,האם ישלמו לי את ההחזר? אולי לא ישלמו לי? אולי זה בכלל יסגור לך את המסגרת למשך כל הטיול? לדוגמא, אם היית צריך אשפוז או טיפול של 10 אלף דולר. לרוב האנשים אין סכומים כאלה בעובר ושב או שהמסגרת שלהם לא מאפשרת את זה והכרטיס אשראי של פספורט קארד לא דורש מהם להוציא כסף מכיסם.
בנסיעות לארה"ב הכרטיס הזה אפילו עוד יותר חשוב. כל שטות הכי קטנה שתצטרכו, עולה בארה"ב 700-800 דולר. מצחיק לשמוע שכשיש תביעה לפספורט קארד או לכל חברה אחרת, חברת הביטוח מתפללת שהלקוח לא בארה"ב או באוסטרליה כי שם הטיפולים הכי יקרים אבל בשבילכם? זה יכול לחסוך הרבה מאד כסף.  
 

אז איך מטעינים את הכרטיס של פספורט קארד במקרה הצורך?

אם קרה לך כל דבר רפואי שזמן שאתה בחו"ל, ניתן לטעין את הכרטיס שלהם בקלות דרך האפליקציה. ההטענה היא עצמאית, ברגע שקרה לך משהו רפואי, אין אף אחד שיכול לעצור לך את התהליך פתאום ולהגיד לך "לא מאושר". אם לדוגמא חוויתי כאבי שיניים חזקים והיית במיון, רושמים את זה באפליקציה, מציינים שזה עלה 2,000 דולר ותוך 10 דקות הכסף בכרטיס. יתרון נוסף באפליקציה היא העובדה שזה מזהה איפה אתה בעולם ונותן לך מידע איפה יש רופאים קרובים ובתי חולים מסביבך. לפעמים אנחנו חסרי ישע לא רק בגלל הקטע הכספי אלא בגלל שלא יודעים למי לפנות ברגע שקורה משהו. בנוסף, יש באפליקציה תגובות ודירוגים של ישראלים על הרופאים או בתי החולים. למשל "הרופא הזה לא יודע אנגלית, אל תלכו אליו" וכו' וזה מאד עוזר. מעבר למקרים רפואיים, במידה והגעת ליעד שלך והמזוודה שלך לא הגיעה, תוכל דרך האפליקציה להטעין פיצויי כספי מיידי בשל עיכוב של הכבודה. במידה וקרה מצב כזה, במיידי פספורט קארד מזינים לך 150 דולר בכרטיס כדי שתוכל לקנות את הדברים הבסיסיים שחסרים לך. במידה ונאבדה לך הכבודה, את ההחזר הכספי תקבל כשתשוב לארץ מאחר שלא מדובר במקרה דחוף או רפואי. בנוסף יש להם נציגים שזמינים בטלפון\וואטסאפ\סקייפ חירום. לחברה יש נציג שעונה בצד השני, לא רובוט ולא צאט בוט אלא אדם אמיתי שזמין 24/7 לכל מקרה. בנוסף, אם סגרת דרך סוכן ביטוח, הוא גם משמש לך לעזר במידה וקרה משהו ,הוא מחוייב לך לא פחות מהחברה והוא יעשה הכל כדי שתיהיה מרוצה. 

אז איך עושים את הביטוח?
נכנסים לקישור הזה וממלאים את הפרטים שלכם בקלות. תחילה, המערכת תשאל אותך האם זאת פעם ראשונה שאתה עושה ביטוח בפספורט קארד. במידה וכבר עשית ביטוח נסיעות לחו"ל דרכם ויש לך את הכרטיס האדום שלהם, דרך הסעיף הזה יקשרו אותך אליו. אם יש לך כרטיס כחול , הוא כבר לא בתוקף ותוכל לזרוק אותו לפח.
שימו לב- במהלך תהליך ההרשמה, יכול להיות שאם אושפזת לאחרונה למשל, האתר יפנה אותך לנציג של פספורט קארד. מומלץ לפנות ליובל כדי להנות מהשירות האישי שלה וכל זה באותו המחיר שהיית משלם ישירות מולם. 

יתרון גדול נוסף בפספורט קארד הוא שהם מוכנים לכסות כל מצב רפואי, זאת לעומת חברות ביטוח אחרות. אם מישהו בעל בעיה רפואית כרונית כמו אפילפסיה למשל. פספורט קארד היא החברה היחידה שלא מוכנה להחריג לו אפילפסיה. כלומר, ברוב החברות אם יקרה לו משהו בחו"ל בעקבות האפילפסיה אז הן לא יהיו מוכנות לשלם.  בפספורט קארד אין דבר כזה להחריג לקוח בעקבות מחלות כרוניות. הם כן ייגבו ממנו יותר כסף על הביטוח בשל הבעיה אבל כל מקרה רפואי יהיה מכוסה גם אם יש ללקוח מחלה כרונית כלשהי.

מגדל: 
 

הבחור שהמציא את הכרטיס בפספורט קארד, היה עובד שם וכיום יש פטנט על ההמצאה שלו. לאחר כמה שנים, חברת מגדל פנתה אליו וביקשה ממנו להמציא פתרון גם עבורה. אותו בחור, גאון יש לומר, החליט להמציא למגדל אפליקציה שמשלמת במקום. עדין יש צורך להוציא כסף מהכיס אבל כאן בניגוד לחברות אחרות, לא צריך לחכות לארץ כדי להגיש את הקבלות ולקבל החזר אלא באותו רגע ששילמת. מיד לאחר התשלום, צריך להכנס לאפליקציה שלהם והם מתחייבים שתוך 48 שעות הכסף יועבר לחשבון שלך. לרוב זה אפילו פחות מ48 שעות והמחשבה מאחורי זה היא שלפחות לא כל הטיול תצטרך להיות תקוע בלי כסף אלא כמה שעות והכסף חזרה בחשבון שלך. ההחזר המיידי הוא אך ורק למקרים רפואים אצל מגדל. במידה והתעכבה לך המזוודה או נאבדה, תקבל את ההחזר כבר כשתחזרו לארץ כי זה אינו מקרה דחוף כמו מקרה רפואי, (בשונה מפספורט קארד שאם המזוודה שלך התעכבה, אתה מקבל פיצויי כספי מיד).באפליקציה של למגדל תוכל גם למצוא מפה שיכולה לעזור לך לאתר רופאים או בתי חולים בקרבתך. בנוסף, גם במגדל אין השתתפות עצמית בשום מקרה רפואי כמו בפספורט קארד ובשונה מהביטוחים החינמיים או בקופות החולים.  

 

אז איך עושים ביטוח נסיעות לחו"ל במגדל?
נכנסים ללינק הזה, ממלאים את כל הפרטים שלכם בקלות ותוך מספר דקות יש לכם ביטוח נסיעות לחו"ל שיכסה כל מצב רפואי ללא כל השתתפות עצמית. 
 

לסיכום, ההבדל העיקרי בין פספורט קארד למגדל הוא אופן התשלום במקרה רפואי. כלומר, אם אני לא רוצה להוציא כסף מכיסי, פספורט קארד ישלמו ישירות עבור הטיפול הרפואי או שאני צריך להוציא כסף מהכיס ועד 48 שעות הכסף יהיה אצלי חזרה בחשבון (מגדל). 
 

יובל שטיין.jpg
דף הבית  (7).png

מחירי ביטוח נסיעות לחו"ל - אז כמה עולה כל הטוב הזה?

בעבר פספורט קארד היו נחשבים ליקרים יותר, היום כבר אין כל הבדל. איך זה קרה? נכון בעבר הם היו יותר יקרים, ומאז זה לא שהם הורידו מחירים אלא שכל חברות הביטוח העלו את המחירים שלהם והיום אין כמעט הבדל.
היום ביטוח נסיעות לחו"ל באופן כללי הוא הרבה יותר יקר ממה שהוא היה לפני 10 שנים. עצם העובדה שהיום אנשים טסים הרבה יותר לחו"ל, גוררת להרבה יותר תביעות ואנשים מצפים שהכל יהיה מכוסה כי אחרת למה עשיתי ביטוח? אז חברות הביטוח אומרות "אוקיי, אם אתה רוצה שהכל יהיה מכוסה, זה עולה יותר" וכך המחירים עלו בשנים האחרונות.

 

למה אסור לעשות ביטוח נסיעות דרך סוכני נסיעות?  


סיפור קצר ממחיש לנו בדיוק למה. המשנה למנכ"ל של פספורטקארד מספר שהגיע לעולם הביטוחים מתוך שליחות. כאשר הוא היה צעיר, גילו לו סרטן בזמן שהוא היה ברילוקיישן בחו"ל והוא היה מאושפז קרוב לשנה. במהלך האישפוז הוא גילה שהטיפולים שלו לא מכוסים, למה? הוא סגר דרך סוכנת נסיעות מקסימה שמאד רצתה לעזור אבל הידע שלה בביטוחים היה מוגבל כי היא לא סוכנת ביטוח והיא סגרה עבורו ביטוח נסיעות כאילו הוא רק נוסע לטייל. כאשר עושים רילוקיישן , מדובר בביטוח נסיעות אחר לחלוטין ולכן לא שילמו לו על האשפוז הממושך שלו.בעקבות כמה וכמה מקרים כאלו, כיום אסור על פי חוק לסוכני נסיעות לבטח לקוחות בגלל שאין להם את הידע המקצועי שיש לסוכן ביטוח. הם אינם בעלי הכשרה מקצועית ולזה והם לא יודעים לשאול את השאלות הנכונות כדי להבדיל בין הדקויות שצריך לדעת כאשר סוגרים ביטוח נסיעות לחו"ל.

מצד שני, גם לנו, כנוסעים אין ידע מקצועי בעולם הביטוחים. זאת בדיוק הסיבה למה כדאי לנו להיעזר באיש מקצוע, סוכן ביטוח ולא לסגור באופן עצמאי. גם אם אנחנו נוהגים לטוס הרבה, אנחנו לא יודעים איזה ביטוח או כיסוי אנחנו באמת צריכים ולא מכירים את הדקויות השונות.
למשל לקוח שנוסע לסקי ורוצה להוסיף את סעיף "תאונות אישיות" בגלל שהוא יודע שהוא מתכנן לעשות ספורט אתגרי. כאשר בפועל, אין קשר בין הדברים ובמידה ותסגור כיסוי שכזה גם תשלם יותר וגם לא תיהיה מכוסה במידה ויקרה לו משהו תוך כדי הספורט אתגרי. דוגמא נוספת למצב שבו אנחנו מסכנים את עצמנו כאשר סוגרים ביטוח באופן עצמאי, אם טסת לתאילנד ועשית אומגות ללא כיסוי של ספורט אתגרי, במידה ויקרה לך משהו, לא תהיה מכוסה.
לסגור מול סוכן ביטוח זה עולה בדיוק אותו הדבר שזה יהיה לך אם סגרת באופן עצמאי. אבל, וזה אבל גדול, אם רכשת ביטוח דרך סוכן ביטוח, יש לך מישהו שיענה לך, ידאג לך לכל דבר שתצטרך ושוב, כל זה באותו המחיר שתשלם בכל מקרה. אנחנו תמיד מנסים להמנע ממצבים שאנחנו יוצאים בהם פרייארים, אז אם יש אפשרות לשלם את אותו הדבר אבל מול סוכן הביטוח  תקבל שירות אישי אז ברור שזה עדיף וטוב יותר. בנוסף, כשאתה סוגר מול סוכן ביטוח, עדין יש לך נציג מחברת הביטוח שזמין 24/7, כלומר זה לא סותר את השירות של החברה, זה בנוסף ובאותו מחיר. סוכן ביטוח אפילו יכול לחסוך לך כסף על ידי הורדת סעיפים שאתה לא צריך מבלי שבכלל ידעת. למשל, אם אתה נוסע לעשות סקי רגיל ולקחת הרחבה של סקי בשלג, אתה תשלם פי 4 על הפוליסה שלך בלי כל סיבה. הדקויות האלו הן עוד סיבה שכדאי לעשות ביטוח נסיעות מול סוכן ביטוח כי הוא זה שיעזור לך להבין מה הפוליסה שאתה צריך וכל זה באותו המחיר (או אפילו זול יותר) מהמחיר שהיית משלם אם היית סוגר לבד.
 

איזו חברה היית מעדיף?

לחץ על החברה שתרצה לסגור בה ביטוח נסיעות לחו"ל כדי לבדוק מחירים

מגדל.png
פספורט קארד.png1.png


עיכוב כבודה או איבוד כבודה- מה עושים במצב כזה ?


במידה ויש עיכוב של הכבודה שלך והיא לא מגיעה צריך לפנות לחברת התעופה ולהנפיק אישור מטעמם שהיא מתעכבת בזמן שאתה עוד בשדה התעופה. במידה ואחרי כמה ימים המזוודה לא מגיעה, צריך לפנות לחברת התעופה דרך הטלפון ולהוציא אישור שהמזוודה אבדה.
בגדול חברת התעופה צריכה לפצות אותך כי היא זאת שגרמה לעיכוב או לאובדן אבל חברות הביטוח גם נותנות פיצויי על המקרים הללו. בפספורט קארד תקבלו כסף על עיכוב כבודה ישירות דרך האפליקציה באותו הרגע ובמגדל תקבלו עד 48 שעות. בחברות אחרות תקבלו אחרי שתחזרו לארץ בהגשת אישורים וקבלות. במידה ונאבדה הכבודה, תקבלו פיצויי בכל חברת ביטוח רק לאחר החזרה לארץ מאחר שלא מדובר במקרה של חיים ומוות.
לרוב ביטוח על כבודה כבר קיים בפוליסה אלא אם הורדת את הסעיף הזה במכוון. אם נוסעים רק עם טרולי ולא שולחים מזוודה למשל, חבל לשלם סתם כסף נוסף על כבודה שבכל מקרה אין מצב שתלך לאיבוד כי לא שלחתם אותה לבטן המטוס וכך לחסוך כמה שקלים.
במידה ואבדה המזוודה, חברת הביטוח יכולה לתת פיצויי של עד 2500 דולר על המזוודה והפריטים שהיו בה. לאחר החזרה לארץ, עושים הערכת שווי של כמה כסף שווים הדברים שהיו במזוודה ומקבלים את הפיצוי בהתאם.


מה לגבי כבודה שניזוקה?
 

למשל אם המזוודה שלי הגיעה וגיליתי שהגלגל שלה שבור. מי אחראי לזה? חברת הביטוח או חברת התעופה? חברת התעופה היא זאת שאחראית על כך שהכבודה לא תנזק ולכן היא זאת שצריכה לפצות אותך.
טיפ כללי חשוב: חובה להחתים את חברת התעופה עוד בשדה לפני היציאה שהם גרמו למזוודה שלך לנזק. ברגע שיצאתי מהשדה, הסיכוי יותר קלוש שתקבל על זה פיצוי בגלל שמבחינתם זה גם יכל לקרות לך בדרך למונית ולכן לא בטוח שתקבל פיצוי על כך.

 


סעיף כיסוי על גניבת פאלפון\לפטופ

הוספת כיסוי לגניבת מכשיר פאלפון מעלה משמעותית את מחיר הביטוח. אם לדוגמא אתה טס לכמה ימים וכל הביטוח יעלה לך 20 דולר, להוסיף כיסוי לפאלפון יכול להיות 10 דולר נוספים. כלומר זה חצי מהעלות של כל הביטוח ומשמעותית יותר יקר. חשוב להכיר שהכיסוי מכסה אך ורק גניבה. אז מה ההבדל בין אובדן לגניבה? בשביל הוכחת גניבה, צריך ללכת למשטרה ולקבל אישור על גניבה. במצב שבו הפאלפון נפל וניזוק או אבד, חברת הביטוח לא תכסה את עלותו.  
בנוסף, חברות הביטוח דורשות מהלקוחות לגלות אחריות אישית. למשל, נוסע שהיה בחוף הים בתאילנד, השתמש בלפטופ שלו כדי האזין למוזיקה. לאחר כמה זמן הוא החליט להכנס למים והשאיר את הלפטופ על המגבת. כאשר חזר, נחש מה קרה? לא היה לפטופ. הוא אמנם הלך למשטרה והשיג אישור על גנבה אבל התביעה נדחתה בגלל הוא לא גילה חובת זהירות אישית ולא נהג בה. חברות הביטוח לא מוכנות לכסות מצבים שבהם לא היית מספיק אחראי בשביל למנוע את גניבת המכשיר גם אם יש לך אישור מהמשטרה שהוא אכן נגנב.

 

הסעיף הכי חשוב בביטוח הנסיעות שלך:

אם יש משהו שחשוב לי שתזכרו מהכתבה הזאת מלבד כל מה שנכתב, זה הסעיף הזה.
סעיף קיצור\ביטול נסיעה- הסעיף מכסה עד 4000 דולר אם צריך לבטל את הנסיעה לפני שטסתם או לקצר אותה במהלך הנסיעה בעקבות מצב רפואי שלך או של בן משפחה שלך.
למשל, לקוח של יובל שבר את הרגל לפני הטיסה שלו. כן זה מבאס שצריך לבטל טיסה אבל יותר מבאס שסגרת כרטיסים לך, לבת הזוג ולילדים וצריך לבטל את הכרטיסים של כולם ואת המלון. במקרה הזה לדוגמא, פספורטקארד שילמו על ה-כ-ל, הוא לא היה צריך לשלם שקל על הביטול של כל הכרטיסים, המלון והרכב. הסעיף הזה מכסה מקרים שלך או של קרובי משפחה כאשר ההגדרה לקרוב משפחה היא מאד רחבה ולא מדובר רק על משפחה גרעינית. גם גיס וגיסה נחשבים לקרובי משפחה מבחינת חברות הביטוח. הסעיף הזה כל כך חשוב ויש לו חריג אחד שכדאי לדעת: אם אותו קרוב משפחה היה מאושפז או במיון ממושך בחצי שנה האחרונה אז המקרה לא יהיה מכוסה כי יש סיכוי מאד סביר שהיה קורה לו משהו. 
למה הסעיף הזה כל כך חשוב בביטוח הנסיעות שלך?
מדובר בסעיף שמופעל הכי הרבה פעמים. יש המון אנשים שנאלצים לבטל את הטיסה שלהם ברגע האחרון בגלל מצב רפואי של קרוב משפחה או שלהם. בנוסף, הסעיף הזה הוא מאד זול, במקסימום יגיע ל5 דולר והוא כל כך חשוב ככה שאין מצב לטוס בלי הסעיף הזה.

 

מתי הכי כדאי לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל?- הטעות הגדולה ביותר שאנשים עושים


פעמים רבות קורה (גם לי) שמשאירים את רכישת הביטוח לרגע האחרון ונזכרים ולעשות אותו בשדה כשממתינים לבורדינג וגם ככה משעמם. אבל מדובר בטעות הכי גדולה שאפשר לעשות. אם עשיתי את הביטוח בזמן שאני בשדה וזה עלה לי לדוגמא 10 דולר. אם אני אעשה את הביטוח מיד לאחר שסגרתי טיסה ומלון זה גם יעלה לי 10 דולר, בדיוק אותו הדבר. אם ב-4 חודשים הללו קרה מקרה רפואי לקרוב משפחה, אוכל להפעיל את הביטוח ולקבל החזר על הוצאות הנסיעה וזה יעלה לי בדיוק אותו הדבר כמו שאשלם בקרוב לנסיעה. זה הוא ביטוח בחינם שפספסתי ויכל לכסות אותי לכל מקרה, הדחיינות הזאת יכולה לעלות הרבה מאד כסף וחבל. לכן, ברגע שיש לך תאריכים, סגרת טיסה ומלון זה גם הזמן לסגור לך ביטוח. במידה ופתאום התחרטת על הטיסה והחלטת שלא לנסוע, לא בגלל סיבה רפואית כלשהי, אז נכון שחברת הביטוח לא ישלמו לך את ההוצאות כי זה לא מקרה רפואי אבל תוכל לבטל את הביטוח ולקבל החזר מלא על הביטוח שעשית. כלומר, אם בסוף לא נסעת, תקבל בחזרה את הכסף שעלה לך הביטוח נסיעות.

 


מה לגבי ביטוח נסיעות במדינות שבהן יש אזהרת מסע?


חברת הביטוח לא מחוייבת לשלוח לשם חילוץ והצלה. כלומרהם לא מחוייבים לשלוח אליך מסוקים אם טסת למקום עם אזהרת מסע. כן צריך לעשות ביטוח ותיהיה מכוסה בכל מצב רפואי אבל במידה ואתה צריך חילוץ ואיתור, החברות לא מחויבות לשלוח לך אם בחרת לנסוע למדינות עם אזהרת מסע.

סעיפים נוספים שכדאי להכיר לפני שסוגרים ביטוח נסיעות לחו"ל:

 

סעיף תאונות אישיות:
פיצויי בגין נכות או מוות. למה כדאי לדעת את זה? יש הרבה אנשים שחושבים שאם הם שברו יד במהלך נסיעה לחו"ל הם יקבלו כסף מחברת הביטוח כי בדרך כלל ביטוח תאונות אישיות בארץ זה ביטוח שנותן החזר כספי גם על שבר ביד, אבל מדובר במצבים של נכות או מוות בלבד.

סעיף ביטול השתתפות עצמית- השכרת רכב:
כאשר משכירים רכב בחו"ל חשוב מאד להוסיף את סעיף זה. נגיד שעשית תאונה, חברת השכרת הרכב מבקשת ממך השתתפות עצמית של 1000 דולר למשל. במקרה כזה אתה מפנה אותם לחברת הביטוח והם משלמים עבור ההשתתפות העצמית שאתה היית צריך לשלם. יתרון נוסף בסעיך הזה הוא שאפשר לבחור את התאריכים שבהם אתה שוכר את הרכב. הרי זה לא הגיוני שמתוך נסיעה של חודש למשל, תשלם על כל יום ביטול השתתפות עצמית. באתר של פספורט קארד יש אפשרות לסמן באילו ימים השכרת רכב והתשלום לפי ימים אלו בלבד.

טסתי ושכחתי לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, מה עושים?
במקרה כזה יובל לא הייתה ממליצה לעשות בפספורטקארד אלא אם יש עליכם את הכרטיס האדום.
אם יש לכם את הכרטיס אז אפשר לעשות אבל כן יש תוספת מסוימת במחיר כי אתה עושה אחרי שאתה כבר ביעד ולא מראש.

איזו חברה היית מעדיף?

לחץ על החברה שתרצה לסגור בה ביטוח נסיעות לחו"ל כדי לבדוק מחירים

מגדל.png
פספורט קארד.png1.png

יש לך שאלות נוספות על ביטוח נסיעות לחו"ל?

מוזמנים לכתוב פה ויובל שטיין סוכנת הביטוח תענה

...פוסטים שכדאי לך להכיר

ניו יורק.png

רשימת לוקיישנים אינסטגרמיים לצילומים בניו יורק

6.png

איפה לישון בניו יורק בשנת 2019?
10 מלונות מומלצים עם נוף על העיר.

דף הבית  (22).png

כל הכלים שיעזרו לך לטוס בזול ולהשוות מחירים בחופשה הבאה שלך.

bottom of page